Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 sayaç beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen kafalamışsa dışarıya, dışarıdan serlamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkı anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.
Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara normal şekilde yerleştirilen yalnızca kanatlı yangın bapsı, hariçarı güzel açılacak şekilde kullanılır.
Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması mukteza değildir.
Yangın kapısı; âdem evladı sağlamlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın usturuplu standartlara ve yönetmeliklere müsait olup olmadığını yakalamak midein kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedi boyut simultane insanoğluın binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Başkaca Yangın Merdiveni Kapısı çatı içinde oluşan yaman ve sıcaklığın hariçya geçmesine mâni olabilir.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal Yangın Çıkış Kapısı zemine indirilmesi olası bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır.
Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı doğru dürüst sağlamlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.
Binalarda muayyen standartlarda yangın kapısı nokta alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.
Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) omurga amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir yeğinndaki esrar, yangın, gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu zararlı koşulların öteki katlara geçişini çelmek yahut kabil evetğu denli geciktirmektir.